Tea Bar Matcha Organic Ceremonial High Grade 30 gr.

Deze biologische Japanse Ceremonial grade is de perfecte basis voor een pure matcha of een matcha latte. Ceremonial High Grade is de hoogste kwaliteit matcha. Matcha is vermalen groene thee en erg gezond, onder andere omdat je het poeder vol antioxidanten helemaal opdrinkt. 

Matcha latte's zijn al jaren heel populair en kunnen niet ontbreken op de (take-away) kaart!

Gebruikstips:

  • Los een halve theelepel matcha op in 125 ml water van 80 graden
  • Matcha latte maken? Voeg dan opgeschuimde melk en honing of suiker naar smaak toe. 
  • Gebruik een Chasen (matcha klopper) voor het beste resultaat
  • Bewaar matcha in de ijskast, zo blijft de thee langer vers

€ 15,21
Laatste items in voorraad

Ingrediënten:

  • Metalen blikje biologische matcha poeder van 30 gram (goed voor 30-40 koppen)

  • Matcha is na opening goed afgesloten nog 18 maanden lang in de koelkast te bewaren. Zie houdbaarheidsdatum op onderkant blikje.

Matcha is het steengemalen groene theepoeder gemaakt van de beste kwaliteit in de schaduw opgegroeide thee.

De theeblaadjes zijn vier tot zes weken voorafgaand aan de oogst bedektmet rieten matten. Dit induceert de plant om meer chlorofyl (groene kleur!) en aminozuren te produceren. Hoe meer aminozuren de bladeren bevatten, hoe zoeter en smaakvoller de thee. De bladeren worden met de hand geplukt, slechts één keer per jaar. De theeblaadjes worden vervolgens gestoomd en gedroogdwaarna de stelen en aders worden verwijderd.

Het resultaat hiervan wordt tencha genoemd. Deze tencha wordt steengemalen tot matcha. Tegenwoordig gebeurt dit door elektrische steenmolens in een cleanroom maar elke molen maalt slechts 30 g per uur omdat langzaam malen de beste resultaten geeft met betrekking tot smaak en kleur. 

Onze Uji-matcha wordt geproduceerd door Shohokuen, een bedrijf dat thee produceert sinds 1645. Ze werden in 1915 benoemd tot leverancier van het keizerlijke hof. Ze produceren matcha in verschillende kwaliteiten, van hoge tot topkwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe voller en rijker de smaak en hoe romiger het schuim. Onze 3 sterren matcha is biologisch geproduceerd, JAS gecertificeerd in Japan en SKAL gecertificeerd in NL.

Datasheet

Soort:
Matcha
Type:
Blikje met 30 gram biologische Uji-matcha

Specifieke referenties

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Commentaar (0)