Iced Spice: serveer ijskoude chai latte

Chai Frappucino

  • 50ml chai concentraat 150ml melk(vervanger)
  • Toef slagroom
  • 5 IJsblokjes
  • ¼ theelepel vanille-extract (optioneel)
  • Gemalen kaneel, om te garneren
  • Blender


Blend de chai, melk en ijsblokjes kort tot je een romig geheel hebt. Doe het geheel in een glas. Mix de slagroom eventueel eerst met het vanille extract, of spuit het direct op het chaimengsel. Garneer met een beetje kaneel.




Bubble Tea Chai

Wij gebruiken voor dit recept de Zwarte Tapioca Parels met Brown Sugar Flavour. Die zijn snel klaar en hebben geen extra suiker nodig. Tip: spoel de parels direct na het koken af met koud water en bewaar ze in de koeling. Dan heb je een werkvoorraad en plakken ze niet aan elkaar vast.

  • 2 eetlepels chaipoeder van David Rio
  • 80 ml warm water
  • 3 eetlepels tapiocaparels
  • 150 ml melk(vervanger'
  • Ijsblokjes


Los de chaipoeder op in het warme water. Kook de tapiocaparels zoals aangegeven op de verpakking. De ze vervolgens in een glas en vul tot de rand aan met ijsblokjes. Voeg de koude melk toe. Als laatste schenk je het chaimengesel er langzaam bij, zo krijg je een mooi gelaagd effect. Serveer met een dik rietje waar de parels doorheen passen. 

Matcha Chai Latte

Los de matcha op in het warme water met een klopper tot er geen klontjes meer zijn. Meng de melk met het chai concentraat en voeg toe aan de matcha. Schenk het geheel uit over een glas vol met ijsblonkjes en klaar!