3 x snelle IJsthee recepten voor de zomerkaart

Breid je zomerse menu uit met zelfgemaakte ijsthee! We hebben de drie beste ijstheerecepten van Tea Bar voor je op een rij gezet.

Je kunt ze allemaal maken met populaire theesoorten waarvan je minstens één waarschijnlijk al op je kaart hebt staan. 

Of je nu een koffiebar, lunchroom of restaurant runt, met deze eenvoudige ijstheerecepten maak je indruk op je gasten en genereer je extra omzet in de zomer.

Verse ijsthee is niet alleen veel lekkerder dan gewone ijsthee, er zitten nog veel meer voordelen aan:

Goedkoper dan de meeste koude dranken: je serveert ijsthee voor minder dan 10 cent per kopje *

Gezonder dan bijvoorbeeld Lipton Ice Tea. Zelfgemaakte ijsthee bevat veel minder suiker en bovendien kun je dat naar eigen voorkeur aanpassen

Hoge marge onze adviesprijs voor zelfgemaakte ijsthee ligt tussen de €3.95 - €4.50

Geliefd bij klanten. Zelfgemaakte ijsthee is in de zomer populairder dan frisdrank 

* Bij het aanbevolen gebruik van 10 gram thee per liter en een gemiddelde kiloprijs van €48

Alle recepten zijn voor 1 liter ijsthee en hebben een bereidingstijd van ongeveer 10 minuten. Bewaar de ijsthee max 2 dagen in de koeling. 

Sunny Earl Grey

Gebruik voor dit recept Earl Grey, Lady Grey, Ra Ra Rasputin of Orange Nightfall

Ingrediënten:

• 4 eetlepels zwarte thee met citrus

• 50 ml Suikersiroop

• 50 ml Citroensap

• IJsblokjes

Zet 1 liter zwarte thee met kokend water en laat het 5 minuten trekken. Laat de thee afkoelen. Vul een grote kan met ijsblokjes en giet de thee erin. Voeg 50 ml suikersiroop en het sap van een uitgeperste citroen toe. Voeg meer citroensap toe voor een intensere, zurige smaak. Serveer met ijsblokjes en plakjes citroen.

Tip: garneer met munt of tijm voor een extra mooie presentatie en een kruidige twist.

Classic Peach Ice Tea

Gebruik voor dit recept English Breakfast, Ceylon, China Jasmijn of Witte Jasmijnparels

Ingrediënten:

• 4 eetlepels zwarte thee of groene jasmijnthee

• 5-6 theelepels suiker (naar smaak)

• 4 perziken of nectarines

• IJsblokjes / verpulverd ijs

• 1 limoen

• 2 takjes verse munt

Zwarte thee moet 5 minuten trekken in 1 liter water. Laat groene thee max 3 minuten trekken en in water van 80 graden. Dit laatste is belangrijk bij groene thee, anders wordt de ijsthee bitter.

Laat de thee afkoelen en vul een grote kan met ijsblokjes. Ontpit vervolgens de perziken en snijd ze in plakjes. Kook enkele plakjes perzik samen met suiker en 100 ml water tot een vruchtenpuree ontstaat. Druk door een zeef. Voeg de perzikpuree en plakjes limoen toe aan een glas en giet de koude thee erbij. Decoreer met overgebleven perzikplakjes en munt.

Tip: ga voor extra gemak met perziken uit blik. Blend ze tot een puree zonder extra suiker.

Green Tea Lemonade

Gebruik voor dit recept Japan Sencha, Sensei Sencha, Hello Sunshine of Sencha Sinaas Gember

Ingrediënten:

• 2 eetlepels groene thee

• 125 ml citroensap (vers van ongeveer 3 citroenen)

• 50 ml suikersiroop of zoetstof naar keuze

• Verse munt en citroen

Laat de groene thee 3 minuten trekken in 500 ml water op 80 graden en laat afkoelen terwijl je de limonade maakt. Meng hiervoor het citroensap met 500 ml water en 50 ml suikersiroop. Vul een grote kan met ijsblokjes en giet hierin de afgekoelde thee en citroenlimonade. Garneer met munt en plakjes citroen.

Tip: vervang plat water door bruisend water voor een Sparkling Green Tea Lemonade.