Verras met American Chai Latte

Lekkere chai serveren in je restaurant zonder veel gedoe? Met de chaipoeders van David Rio bereid in een handomdraai een heerlijk romige chai; simpelweg twee eetlepels poeder opschuimen met melk of een melkvervanger naar keuze. De vraag naar chai lattes in de Horeca neemt al jaren toe. Gelukkig biedt David Rio een ruime keuze aan verschillende chaivarianten, zo vind je er altijd wel een die jouw koffiezaak of restaurant past!

Wat is Chai latte?

Een chai latte is geïnspireerd op de klassieke masala chai. Het is ook een verwarmende drank op basis van thee, specerijen en melk. De bereiding en ingrediënten kunnen wel veel meer verschillen. Een chai latte wordt met meer (opgeschuimde) melk gemaakt en er wordt vaker met de ingrediënten geëxperimenteerd om met de smaak te “spelen”. Zoals de basis van zwarte thee vervangen door groene matcha!

De chai latte zoals wij hem kennen is in 1990 geïntroduceerd en populair gemaakt door het Amerikaanse Starbucks. Tegenwoordig heb je steeds meer premixed chaipoeders zodat je in een handomdraai thuis een chai latte kunt serveren.

Zelf Chai Latte maken met chaipoeder

Horeca Tea Bar is de officiële distrubuteur van het populaire chai merk David Rio. De poplairste smaak is Tiger Spice Chai, gebaseerd op het originele masala chai recept.

Met de chaipoeders van David Rio serveer je supersnel heerlijke chai latte:

1. Vul een kopje of glas (0,2 L) met een klein laagje (soja)melk of water

2. Voeg hier 1 eetlepel Tiger Spice chaipoeder aan toe en roer goed

3. Vul het kopje of glas met (opgeschuimde) warme melk of water (varieer naar hartelust met soja/amandelmelk etc).

4. Iced Chai latte maken? Los de chaipoeder op in een klein laagje warm water of melk. Voeg je favoriete melk(vervanger) toe en een hoop ijsblokjes. Een verslavend lekker zomerdrankje.