De beste Iced Matcha recepten

Matcha latte's zijn populair, ook in de zomer! Dit zijn drie iced matcha recepten die geliefd zijn bij matchadrinkers en makkelijk te serveren.

Alle recepten zijn goed voor 1 serving. 

Iced Matcha Latte

Klaar om te serveren binnen 3 min

• 2-3 gram matchapoeder (1 volle theelepel)

• 80 ml warm water • 150ml melk naar keuze (amandel, haver, koemelk)

• 1 volle theelepel honing of suiker (optioneel)

• IJsblokjes

Bereidingswijze:

1. Los de matcha op in het warme water. Gebruik een matchaklopper en een matchakom voor het beste resultaat.

2. Voeg suiker of honing toe naar smaak en roer goed door

3. Doe de melk in een glas gevuld met ijsblokjes

4. Voeg de matcha toe.

Tip: giet de matcha langzaam bij de melk over de bolle kant van een lepel voor een mooi gemêleerd effect

Matcha Milkshake

Klaar om te serveren binnen 4 min

• 2-3 gram matchapoeder (1 volle theelepel)

• 2 bollen vanille roomijs

• 125 ml melk naar keuze (amandel, haver, koemelk)

• Een snufje zout

Bereidingswijze:

1. Blend alle ingrediënten met een staafmixer. Gebruik een bijvoorbeeld een hoge maatbeker om gespetter te voorkomen

2. Blend het tot het zacht maar stevig is.

3. Giet de milkshake in een groot glas.

4. Garneer met wat extra matcha en eventueel slagroom. Serveer met een rietje.

Het kan in een gewone blender, maar dat is wel meer schoonmaakwerk.

Matcha Bubble Tea

Voorbereidingstijd: 5 min

Klaar om te serveren binnen 3 min

Voor dit recept heb je tapiocaparels nodig, die zijn te koop bij Aziatische groothandels. Wij gebruiken de Zwarte Tapioca Parels met Brown Sugar Flavour*. Deze zijn snel klaar en hebben geen extra suiker nodig.

Ter voorbereiding: kook een dagvoorraad tapiocaparels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de parels direct na het koken af met koud water en bewaar ze in de koeling. Zo voorkom je dat ze aan elkaar vastplakken.

Zo maak je de Matcha Bubble Tea

• 2-3 gram matchapoeder (1 volle theelepel)

• 80 ml warm water

• 3 eetlepels tapiocaparels

• 150 ml melk naar keuze (amandel, haver, koemelk)

• 1 eetlepel bruine suiker

• Ijsblokjes

Bereidingswijze:

1. Los de matchapoeder op in het warme water. Gebruik een matchaklopper en een matchakom voor het beste resultaat.

2. Roer de bruine suiker door de warme matcha tot deze opgelost is

3. Doe de tapiocaparels in een glas en vul aan met ijsblokjes

4. Voeg de koude melk toe

5. Schenk de matcha langzaam bij de melk en tapiocaparels

6. Serveer met een dik rietje waar de parels doorheen passen

*https://www.orientalwebshop.nl/nl/wu-fu-yuan-tapioca-pearl-black-250g