Wat al onze klanten gemeen hebben, is dat elke zaak anders is. Van high end horeca naar food service en het hippe cafe op de hoek, iedereen wil zijn gasten verwennen met thee die in de smaak valt.

Behalve dat we bij Tea Bar verslaafd zijn aan thee hebben we jaren een thee winkel gehad en zijn nu enkel online met onze webshop. Door de directe reacties van onze klanten kunnen we een goede inschatting maken wat voor de Nederlandse theedrinker werkt en wat helemaal niet.

De theedrinker denkt anders dan een koffieafficionado. Dit ligt voor de hand.
Maar wat ik er mee bedoel is waar je voor de koffiedrinker kunt varieëren in origine, zetmethode en grof gezegd, met melk of zonder melk, is juist een verrassende variatie aan theesoorten key voor een knappe theeomzet.
Veel theedrinkers zijn ook koffie-met-melk drinkers - vaak omdat ze weigeren te betalen voor een karig theezakje.. of voor de weinig inspirerende theesoorten op een menukaart..

Cappuccino of een kop verse thee - wat kost nu meer tijd om te maken.. om niet te spreken over de kosten per kop? De winstmarge op thee is hoger dan op koffie - een goede theeselectie betaalt zichzelf uit.

 

Terug naar het 'juiste' theemenu.. 

Afhankelijk van je opzet adviseren we een beperkt menu van 6-8 theesoorten. Losse thee leent zich uitstekend voor seizoens specials dus je kunt ook een basismenu van 6 thee aanhouden en 1 a 2 wissel theesoorten inzetten. In principe wissel je 2 maal per jaar, per zomer en winter seizoen.

 

Zwarte thee

Van de 6 theesoorten kies je min. 1 en max. 2 zwarte theesoorten. Heb je een senior of expat - achtig clientele dan wordt er vaak gevraagd naar 'gewone zwarte thee'. Je kunt een Ceylon OP Neluwa of een English Breakfast adviseren. Op elke theekaart is een zwarte Earl Grey-achtige wel een aanrader. Kies uit de klassieke Earl Grey, ook biologisch in te kopen, de Lady Grey (iets fruitiger door sinaasappelschilletjes) of onze eigen Rasputin, Tea Bar's succesvolle Earl Grey variant van zwarte thee met bergamot, korenbloemen en cacaoschilletjes.

Zwarte thee met kaneel en kruiden is verrukkelijk als winterspecial - zie Amsterdam Blend en Chai Wallah

 

Groene thee is belangrijk op het menu - veel theedrinkers kiezen dit met plezier. let er wel op dat het op de juiste manier geserveerd wordt.

Hier kun je gerust 2-3 theekeuzes in maken. Leidregels is dat er minimaal 1 citrus variant moet worden gekozen. Denk hierbij aan onze klassieker Sensei Sencha, de spannende bio Greentox met matcha, een horecalieveling bio Hello Sunshine of mannenvriend Green Energy - fris met ginseng.

Na de citruskeuze is er nog ruimte voor fruitig en of bloemig..  In de fruitige categorie doen Mangolicious, Good Vibrations, Champagne Cassis het bijzonder goed. Bij bloemig mag je een lekkere Jasmijnthee of Holiday Fever - munt met jasmijn zeker meewegen.

Verder kun je kiezen voor 'gewone' groene thee. Onze Japanse Sencha thee is heerlijk fris en grasachtig, Liever iets delicater? Kies voor de bio China Sencha. Een uitstekende voor de verwende pure groene theedrinker. Echt uitpakken voor de gast? Kijk eens naar de bio China Sencha.. Chinese theetraditie op zijn best. Bio Gunpowder - een stevige groene thee - is ook een mooie klassieke aanvulling.

Mis je nu nog een groene thee met kaneel - onze Yoga Spirit is een wintertopper. Of iets met gember? Sencha Sinaas Gember is al jaren een hardloper in de Tea Bar winkel. Een theetje met munt? Kijk eens bij Avondzon of Icy Mojito.

 

Overige theesoorten

Witte thee - is dat noodzakelijk op een theekaart? Kort en simpel antwoord: Nee. Witte thee kent niet de doorbraak in theeland die groene thee en kruiden wel hebben doormaken. Het is, net als rooibos, slechts voor een niche publiek heel aantrekkelijk.

Zet het dus juist wel op de menukaart als je denkt dat jouw niche gasten dit lekker vinden!

In het witte thee assortiment kun je kiezen uit melanges met witte thee zoals de fruitige White Wonder en workplace favoriet met munt en ananas White Delight.

 

Oolong is een theesoort met een smaak tussen zwart en groen in. Het is een fijnproevers thee met veel nuances. Tea Bar Horeca verkoopt exclusief de Milky Oolong, een op boven melk gestoomde Chinese thee. De Milky Oolong trekt door haar romige kwaliteit en unieke karakter langzaam via hippe koffie zaken meer interesse van een breder publiek.

 

Kruiden, tisanes, puur of gemelangeerd 

Hieruit kies je minimaal 2-3 soorten, beter teveel dan te weinig. Kruiden schreeuwen namelijk - gezond!! Geen theïne, prettige bij effecten, supergeschikt om te drinken na een maaltijd. Waar de bos verse munt de afgelopen jaren van Noord tot Zuid Nederland een onmisbaar horeca artikel is gebleken doet nu rising star Verveine haar intrede. De laatste jaren is ook gemberthee in trek; bij Tea Bar verkrijgbaar als gedroogde gember. Deze variant gember is super kostenefficiënt: net zo lekker als verse gember, sterker van smaak en langer houdbaar.

Als grove bladeren Verveine, gesneden Verveine of in de Carpe Diem melange met rozemarijn en tijm.. Allemaal smakelijk! En zegt men, gunstig voor een vlotte spijsvertering en tegen een 'vol' gevoel na dineren.

 Iets chai - achtigs is verleidelijk op een theemenu. Lemon Chai is een fris pittige fullflavoured Thais aandoende kruidenblend die zowel winters als zomers op de theekaart mag staan. Rooibos Chai is ook een aantrekkelijk kruidig chai alternatief.

 

Heb je een doelgroep die gek is op zoet? Kies voor Notendroom! Onze eigen Tea Bar melange is qua naam en ingrediënten vaak gekopieerd maar nooit geevenaard. Dit is een OMG - WTF? thee. Want hij wordt roze en smaakt naar nostalgie. Ouderwetse koek, appeltaart.. de geur en kleur geven een bijzondere thee beleving mee.

 

Fruitige blends die zich ook goed lenen voor het maken van ijsthee zijn Cranberry Lime Punch, Pink Fizz, Bosvruchten en Sweet Mango.

 

Had je al een gemberthee op de menukaart? Bio Energiebooster is een fijne mix van gember, citroengras en rozen.

 

Van alle 'pure' kruiden zijn rooibos, kamille en verveine het bestverkocht aan de horeca.

 

Actief in de wellness? Vergeet niet even te kijken naar de kruidige Rust en Balans, fruitige Olive's Detox en Superwoman

 

Op zoek naar winterspecials? - Winterspice (je kunt hier ook zelf gluhwein mee maken!) - Old Dutch Applepie zijn geschikt.

 

Help - ik kom er niet uit!

Het is ook wel erg veel informatie.. je kunt natuurlijk gewoon een keuze maken uit de volgende thee startpakketten.

- Of stuur een bericht met je vragen via ons contactformulier. Vinden we leuk! 

 

Theemenu Classic : Earl Grey, English Breakfast, Sensei Sencha, Jasmijn, Verveine en Kamille

Theemenu Bio de Luxe : Darjeeling First Flush, Earl Grey, China Sencha, Jasmijn, Carpe Diem, Rooibos

Theemenu Specialtea : Rasputin, Hello Sunshine, Energiebooster, Olive's Detox, Notendroom, Carpe Diem

Theemenu Wellness : Good Vibrations, Yoga Spirit, Greentox, Carpe Diem, Olive's Detox, Energiebooster

Theemenu Zomer : Rasputin, Hello Sunshine, Good Vibrations, Cranberry Lime Punch, Olive's Detox, Avondzon

Theemenu Winter : Lady Grey, Jasmijn, Sinaas Gember, Notendroom, Winerspice, Kamille

 

Het is mogelijk deze theemenu's te bestellen in combinatie met een de Tea Bar theeplank Barney.

Je kunt eenvoudig de theesoorten omruilen door 6  nieuwe weckpotjes en bijpassend theemenu uit te kiezen.