Het theezakje is waarschijnlijk rond 1908 in New York ontstaan toen een theehandelaar monsters thee in zijden zakjes aan zijn klanten meegaf om de blaadjes tijdens het transport niet teveel te beschadigen.
In Engeland werden ze in 1953 voor commercieel gebruik geintroduceerd door Tetley. Tegenwoordig wordt 96% van alle thee met een theezakje gezet.
Sommige theezakjesmachine kunnen in slechts 1 minuut circa 200 papieren theezakjes. Dat betekent als de machine na een dag draaien, er 3 miljoen theezakjes worden gemaakt.
Dit is hoe Tea Bar de verschillen tussen theezakjes en losse thee ervaart..
Standaard theezakjes vs Losse thee
klein blad, simpel smaakprofiel groter blad, oogt mooi, complexer qua maak
smaakt als een theezakje, zeker bij papier smaakt naar thee, supervers en puur smakend
minder vers, weg naar gebruiker is langer kortere weg naar gebruiker, verser, minder verpakt
consistente smaak, net als cola elke productiebatch kan verschillen
eenmaal gebruikt - alle smaak weg meerdere keren te gebruiken
weinig ruimte in het zakjes om uit te vouwen als blaadje veel ruimte geeft de thee veel smaak mee
makkelijk iets meer werk, veel meer smaak
Ondanks de regelmatige vraag naar theezakjes vanuit restaurants en hotels kiest Tea Bar toch voor het enkel aanbieden van losse thee; we vinden het gewoon lekkerder en duurzamer.
Tea Bar koopt elke week kleine batches verse thee in. Zo zorgen we dat al onze afnemers ook het voordeel kennen van echt verse thee.
De filterzakjes van t-sac geven geen papiersmaak af en zijn chloorvrij en composteerbaar. Onze voorkeur gaat echter altijd uit naar het gebruik van theezeven. Dit geeft een optimale thee ervaring, zeker in de horeca.