Het theezakje is waarschijnlijk rond 1908 in New York ontstaan toen een theehandelaar monsters thee in zijden zakjes aan zijn klanten meegaf om de blaadjes tijdens het transport niet teveel te beschadigen.

In Engeland werden ze in 1953 voor commercieel gebruik geintroduceerd door Tetley. Tegenwoordig wordt 96% van alle thee met een theezakje gezet. 

Sommige theezakjesmachine kunnen in slechts 1 minuut circa 200 papieren theezakjes. Dat betekent als de machine na een dag draaien, er 3 miljoen theezakjes worden gemaakt.

Dit is hoe Tea Bar de verschillen tussen theezakjes en losse thee ervaart..

 

    Standaard theezakjes                                        vs                                       Losse thee

 

klein blad, simpel smaakprofiel                                                     groter blad, oogt mooi, complexer qua maak

smaakt als een theezakje, zeker bij papier                                    smaakt naar thee, supervers en puur smakend

minder vers, weg naar gebruiker is langer                                      kortere weg naar gebruiker, verser, minder verpakt

consistente smaak, net als cola                                                     elke productiebatch kan verschillen

eenmaal gebruikt - alle smaak weg                                                meerdere keren te gebruiken

weinig ruimte in het zakjes om uit te vouwen als blaadje               veel ruimte geeft de thee veel smaak mee

makkelijk                                                                                      iets meer werk, veel meer smaak

 

Ondanks de regelmatige vraag naar theezakjes vanuit restaurants en hotels kiest Tea Bar toch voor het enkel aanbieden van losse thee; we vinden het gewoon lekkerder en duurzamer.

Tea Bar koopt elke week kleine batches verse thee in. Zo zorgen we dat al onze afnemers ook het voordeel kennen van echt verse thee.

De filterzakjes van t-sac geven geen papiersmaak af en zijn chloorvrij en composteerbaar. Onze voorkeur gaat echter altijd uit naar het gebruik van theezeven. Dit geeft een optimale thee ervaring, zeker in de horeca.