MATCHAKOM - GLAS
Een doorzichtige matchakom is naast een eyecatcher ook heel handig. In de chawan (Japans voor theekom) heb je genoeg ruimte om matcha goed op te kloppen.
Schenk de matcha vervolgens over in een latte glas of matcha kopje met de schenktuit. Zo serveer je de lekkerste matcha zonder knoeien.
Dit vinden onze klanten:
Glazen kom geschikt voor het bereiden van matcha.
Inhoud: 400 ml
Omtrek (incl schenktuit): 13 cm
Hittebestendig en mag in de vaatwasser.
Let op: de kom is van delicaat en breekbaar glaswerk. Als je op zoek bent naar een stevige kom raden we de keramieken varianten aan.
Hoe maak je matcha? De traditionele Japanse matcha ratio is 1 gram per 80 ml. Als je meer wil serveren kun je deze hoeveelheden verdubbelen:
- Gebruik 1 gram (een halve theelepel) per 80 ml heet (niet kokend!) water. Los de matcha op in een brede kom met een kleine garde of klopper. Klop een M vorm tot er een schuimlaag ontstaat en het poeder helemaal opgelost is. Gebruik voor het beste resultaat een matcha maatlepel en een matchaklopper.
Matcha latte maken? Dan gebruik je meer matcha. Melk heeft een dominante smaak en je moet de matcha wel blijven proeven:
- Gebruik ca 3 gram en los helemaal op in 60 ml heet water. Voeg deze shot matcha toe aan 180 ml opgeschuimde melk(vervanger).
Datasheet
- Soort:
- accessoires
- Type:
- Glazen matchakom met schenktuit voor bereiden van matcha
Specifieke referenties
- ean13
- 8718692286610