MATCHALEPEL BAMBOE

Gebruik nooit meer te veel matchapoeder met deze speciale bamboe lepel. Je schept precies 1 gram, de perfecte hoeveelheid voor een kop matcha (80 ml). Gebruik voor een matcha latte 2 tot 4 gram, afhankelijk van hoe sterk je de matcha latte serveert. 

€ 3,75
Op voorraad

100% bamboe lepel

Niet geschikt voor de vaatwasser

Droog direct na het afwassen af om vervorming te voorkomen

Bewaar op een droge plek

Hoe maak je matcha? De traditionele Japanse matcha ratio is 1 gram per 80 ml. Als je meer wil serveren kun je deze hoeveelheden verdubbelen: 

  • Gebruik 1 gram (een matcha maatlepel) per 80 ml heet (niet kokend!) water. Los de matcha op in een brede kom met een kleine garde of klopper. Klop een M vorm tot er een schuimlaag ontstaat en het poeder helemaal opgelost is. Gebruik voor het beste resultaat een matcha maatlepel en een matchaklopper.

Matcha latte maken? Dan gebruik je meer matcha. Melk heeft een dominante smaak en je moet de matcha wel blijven proeven:

  • Gebruik ca 3 gram en los helemaal op in 60 ml heet water. Voeg deze shot matcha toe aan 180 ml opgeschuimde melk(vervanger). 

Specifieke referenties

Reviews (0)

Je bent misschien ook geïnteresseerd in