Beste David Rio Chai Latte afnemer,

De afgelopen 18 maanden zijn moeilijk zijn geweest, zowel voor David Rio US als voor Tea Bar als vertegenwoordiger Benelux van het merk.

We ondervonden een eindeloos aantal supply-chain problemen, wat leidde tot vertraagde leveringen en gebrekkige voorraad.

Ondertussen stegen de kosten op alle fronten. In de twintig jaar van het bestaan van David Rio en in de veertien jaar van het bestaan van Tea Bar hebben we nog nooit over de hele linie prijsstijgingen gezien op dit niveau voor logistiek, human resources, verpakkingsmateriaal en ingrediënten.

David Rio US en Tea Bar hebben allerlei maatregelen genomen om de prijsstijgingen te voorkomen, maar zijn nu een punt beland dat er echt geen andere keuze meer rest.

Om een idee te geven van de prijsstijgingen waar David Rio door getroffen wordt in de US:

+200% - +233% toename eigen ingrediënten 

0% – +35% toename van overige ingrediënten

+15-+40% verhogingen op verpakkingsmaterialen

+300% hogere vracht- en bezorgkosten

+10% - +15% stijging van de arbeidskosten

 

David Rio US heeft per direct een prijswijziging afgegeven die Tea Bar als distributeur Benelux helaas ook per direct moet doorbelasten.

We adviseren u dringend uw prijzen mee te laten stijgen bij wederverkoop.

Raadpleeg www.teabar.nl voor onze advies prijzen voor de blikken David Rio Chai Latte of neem contact op met onze klantenservice@teabar.nl als u meer informatie wenst.

We waarderen de loyaliteit van u als David Rio afnemer van Tea Bar Horeca enorm en vinden het reuze vervelend deze beslissing te moeten nemen.

Met vriendelijke groet,

Fenje Bolt en Sara Verver

Tea Bar BV