Matcha recepten voor horeca


Na de chai latte is het nu de eer aan de matcha latte om de harten van het Nederlandse publiek te veroveren.

Matcha is groene theepoeder en je gebruikt maar een heel klein beetje (1-2 gram) per kop. Denk aan een kleine theelepel per serving. Ondanks de geringe hoeveelheid is  het effect van 1 kop matcha vergelijkbaar met het effect 10 koppen groene thee. 


MATCHA LATTE

1 kleine theelepel matcha

een 2 eetlepels water van 80C - net niet gekookt!

200 - 250 ml melk (ook lekker met amandelmelk)

eventueel een beetje agave of honing naar smaak.

tip: Wil je geen suiker gebruiken maar wel een zoetig effect? Een paar druppels vanille aroma werkt ook prima!

 

BEREIDING

Meng in een shaker het water met de matcha. Geen shaker? Gebruik een kleine garde of een mini melkkloppertje.

De matcha moet goed oplossen, er mogen geen klontjes meer in zitten. Gebruik niet te heet water, matcha is groene thee en wordt bitter in 100C water.

Voeg eventueel de agave of andere zoetstof toe.

Schuim de melk op. Schenk de melk uit en roer de matcha erdoor.

Wil je een spectaculair effect? Zoals een mooie latte macchiato matcha stijl?

Schenk het matcha mengsel dan voorzichtig door het middel van de melk voor een mooi gelaagd effect.

Plaats een toef melkschuim bovenop.



MATCHA SMOOTHIE - recept van Jamie's Fifteen 

Heerlijk licht fris en romig..

1/2 appel

1/4 bleekselderij

2 takjes munt

1/2 banaan

1/2 peer

1/2 theelepel matcha


Recent bekeken

Geen producten

Menu